05 december, 2009

fjäll.

Idag har min klass haft gympa hela dagen, fagdag liksom.
Så vi skulle upp på ett berg eller fjäll eller vad man nu ska kalla det. Jag säger fjäll, skiter i om det är korrekt eller inte. Hur som helst, vi skulle gå omkring på fjället och så kör vi bil upp till en parkering och ska gå resten, då ser vi att det snöar, självklart! Så då skulle vi gå upp till telemasten som är på nån topp där, men tog vi den breda fina grusvägen upp? Nej! Vi klättrade upp för någon jävla stig täckt med snö och is! Perfekt start på dagen.

Jag var seg som fan för jag är tydligen så käck att jag stänger av min väckarklocka i sömnen vilket ledde till att jag försov mig (så jag fick sova i hela 3 timmar den natten, jippi.) så jag hann inte äta någon frukost. Vi kom i alla fall upp till den där jävla masten tillslut men fy fan vad gött det var när vi väl hade kommit upp på toppen. Bara utsikten var fan nästan värt det, för det är så otroligt fint där uppifrån alltså! Men eftersom vi skulle klättra upp på den där stigen vågade jag inte ta med kameran upp ifall jag skulle ramla och slå sönder den eller något, så jag lämnade den i bilen. Smarta jag. När vi väl hade kommit upp till toppen då var det bara att gå ner igen, som tur var fick vi gå den fina breda grusvägen ner.

Då körde vi till något ställe lite längre ner på fjället och satte oss på trästockar anordnade i en fyrkant och tände upp våra triangakök. Det hela kändes VÄLDIGT "Naturskolan med Lollo och Tomas på Mariedalskolan när man var typ 9". Mycket intressant. Sen för att vi skulle få känna oss lite mer som barn lekte vi tafatt. Sen packade alla ihop sina saker och satte sig i sina bilar och körde iväg och då tog den lilla låtsas-leken slut.

När jag kom hem var jag helt genomfrusen eftersom man lätt blir det om man sitter stilla ute på en trästock mitt ute i skogen på ett jävla fjäll i början av december. Jag gick och lade mig att sova en stund med fleecetröjan, yllestrumpbyxor med leggings över, raggsockar, halsduk och mössa, två täcken över mig och elementet på full effekt. Tro fan inte att det hjälpte. När jag vaknade igen frös jag ännu mer så jag satte mig på badrummet och tackade någon högre makt för att golvvärmen funkade idag, drog av mig strumporna och kavlade upp leggings och fleecetröjan och satte på duschen och bara stoppade helt enkelt in armarna och benen under de varma vattenstrålarna. Det var himmelriket på hög nivå kan jag meddela.

Nu på kvällen har jag spelat ett asgammalt spel som jag lyckades hitta bland pappas alla skivor, Roller Coaster Tycoon, det går ut på att man ska bygga upp ett nöjesfält, skitkul!

Nu tänkte jag faktiskt sova för Synne ska komma hit och väcka mig tidigt imorgon så ska vi iväg och kolla på julklappar! Det blir kul!

Godnatt.

ps. sorry för det låååånga inlägget (om ni nu tycker att det var ointressant alltså) jag hade tydligen mycket att skriva idag. ;)

Inga kommentarer: